#15. Minicupisar

Minicupisar med kokos & apelsintopp



*Muffinsmeten

2 ägg + 2 dl socker som vispas poröst

häll sedan ner:

90 gr smör och 1 dl mjölk som värmts till "lillfingervärme"

Blanda 1½ tsk bakpulver + 2 dl vetemjöl + 1 dl dinkelmjöl i en bunke med:

1 tsk kardemumma, ½ tsk kanel och en skalet från en riven apelsin + en skvätt apelsinsaft


Häll smeten i småkaksformar eller vanliga muffinsformar, (tänk på att bara fylla max halva formen så att de inte svämmar över) och grädda i ugnen 200°c i små formar i ca 5-6 minuter, muffinsformar i ca 10 minuter, använd en sticka och känn så att det inte fastnar smet på den. ;)


* Kokos och apelsincreme:

250 gr philadelfiaost, ½ dl florsocker (smaka av), rivet skal från ½ apelsin, en skvätt apelsinsaft och 1 dl kokos. Blanda detta till en creme, ställ in i kylen minst 1 timma så att smakerna gifter sig. Lägg på med en tesked och toppa gärna med något fint så som strössel av olika slag.


RSS 2.0