# 8. Omelett med Lätt Kräftstuvning
Omelett med Lätt Kräftstuvning (1 portion)
Börja med:
Kräftstuvningen
1 msk smör
1 tsk dinkelmjöl
1 dl lättmjölk
1/4 fiskbuljong
Vitpeppar
Kräftstjärtar
Smält smöret och häll i mjölet, vispa och häll långsamt i mjölken, lite i taget medans du rör om. Ha i buljongen och vitpepparn och sänk värmen och låt småputtra i 2-3 minuter. Häll sedan i kräftstjärtarna och ta kastrullen ifrån plattan och låt stuvningen stå och dra medans du gör...
Omeletten
2 ägg
1 tsk dinkelmjöl
1/2 dl lättmjölk
Krydda efter eget behov på lite Aromatkrydda
Vispa ihop dessa ingredienser och stek på mellanvärme tills det är fin färg och häll stuvningen över omeletten.
Till middag blev det köttfärssås och Tagliatelle.
Till efterrätt blev det tyvärr en Semla, ja, det är ju FetTisdag idag, jag kallar den här dagen för Semeldagen, låter mycket finare och framför allt godare... =)
Börja med:
Kräftstuvningen
1 msk smör
1 tsk dinkelmjöl
1 dl lättmjölk
1/4 fiskbuljong
Vitpeppar
Kräftstjärtar
Smält smöret och häll i mjölet, vispa och häll långsamt i mjölken, lite i taget medans du rör om. Ha i buljongen och vitpepparn och sänk värmen och låt småputtra i 2-3 minuter. Häll sedan i kräftstjärtarna och ta kastrullen ifrån plattan och låt stuvningen stå och dra medans du gör...
Omeletten
2 ägg
1 tsk dinkelmjöl
1/2 dl lättmjölk
Krydda efter eget behov på lite Aromatkrydda
Vispa ihop dessa ingredienser och stek på mellanvärme tills det är fin färg och häll stuvningen över omeletten.
Till middag blev det köttfärssås och Tagliatelle.
Till efterrätt blev det tyvärr en Semla, ja, det är ju FetTisdag idag, jag kallar den här dagen för Semeldagen, låter mycket finare och framför allt godare... =)
Kommentarer
Trackback