# 9. Hallongrottor på Dinkelmjöl

Mina Hallongrottor på Dinkelmjöl
Blanda först:
200 gr smör
1 dl socker
Tills det blandat ihop sig väl, blanda sen ner:
4 dl siktad dinkelmjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
och fortsätt att blanda, antingen med rena händer eller i bakmaskin (självklart ska man ALLTID ha rena händer när man bakar), knäck till sist ner:
1 ägg
och rör ner i smeten. Sen när degen är smidig och fin...


... så tas den ur bunken och rullas till en "lång korv" på ca 5*5 cm, dela upp degen i ca 11-13 bitar och rulla, lägg ner i bullformar, tryck lätt med tummen en liten grop där du sen häller ner hallonsylten.
Gräddas i 225° i cirka 12 minuter.
Mina blev på snäppen till lite övergräddade, men men... =)
Frys in om du vill, det gjorde jag... inte! ;)


Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din sida, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din sida på BlogLovin'!

2011-07-13 @ 19:00:35
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0